Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

FN Ostrava otevřela dva nové sály pro léčbu srdečních arytmií

3. května 2024, 22:01

Dva zcela nové zákrokové arytmologické sály rozšíří poskytovanou péči Oddělení kardiovaskulárního Interní a kardiologické kliniky FNO a LF OU. Technologií vestavby se je podařilo vybudovat v prostorách centrálního komplementu. Stavba samotná stála 71,6 mil. korun, zdravotnická technika dalších 160,5 mil. korun.

Prodejna barev na Rudné láká na akce i míchání barev

3. května 2024, 21:52

Přímo na Rudné ulici v Ostravě, naproti autosalonu Mercedes, vyrostla zbrusu nová prodejna barev.

Vítkov na Opavsku nabízí až půl milionu korun na projekty občanů. Jenže ti zatím nejeví zájem…

3. května 2024, 21:44

Ve Vítkově na Opavsku je už potřetí vyhlášen participativní rozpočet, díky němuž mohou občané města realizovat své projekty. Na ty radnice letos uvolnila 500 tisíc korun. Návrhy v hodnotě od 20 tisíc do půl milionu korun mohou občané Vítkova podat do konce srpna, zatím se však, stejně jako loni, nikdo nepřihlásil. Projekty, které budou financovány z rozpočtu města, musejí být hotovy do konce listopadu 2025.

Ve Fakultní nemocnici Ostrava se rodí „Láska na první pohled“

3. května 2024, 20:46

S novým logem „Láska na první pohled“ bude ve Fakultní nemocnici Ostrava od 1. května spojováno každé dítě, které se tady narodí. Hned po příchodu na svět dostane unikátní čepičku, na cestu domů kojenecké body, a také sadu tzv. milníkových kartiček pro zaznamenávání významných okamžiků.

Pro dárce Krevního centra Fakultní nemocnice Ostrava je parkování zajištěno

3. května 2024, 15:06

Dárci, kteří přijedou na odběr do Krevního centra FN Ostrava, mají nově zajištěno bezplatné parkování přímo u budovy tohoto centra. Příjezd na parkoviště je z ulice 17. listopadu, a dále po cestě mezi Krevním centrem a Poliklinikou.

43. ročník Staroveských šlápot je tu už tento víkend!

3. května 2024, 12:37

V sobotu 4. května na hřišti ve Staré Vsi u Bílovce odstartuje už 43. ročník Staroveských šlápot. První ročník se uskutečnil v roce 1979. Zakladatelka této turisty i cyklisty oblíbené akce Marie Kudělová nyní předává pomyslné žezlo nové generaci organizátorů.

Prodejna barev na Rudné láká na akce i míchání barev

2. května 2024, 14:33

Přímo na Rudné ulici v Ostravě, naproti autosalonu Mercedes, vyrostla zbrusu nová prodejna barev.

Co je to virtuální kancelář a jak ji založit?

30. dubna 2024, 18:27

Ještě donedávna bylo nezbytnou podmínkou pro založení společnosti to, aby byla zaregistrována na konkrétní adrese. To už je naštěstí minulost: v současné době získávají na popularitě virtuální kanceláře, které umožňují provozovat podnikání bez nutnosti mít samostatný sídlo. Navíc za takových podmínek, které jsou pro podnikatele velice atraktivní.

Nádorová onemocní míchy a mozku budou léčit čtyři zdravotnická zařízení Moravskoslezského a Zlínskéh

30. dubna 2024, 18:22

Zástupci Fakultní nemocnice Ostrava, Městské nemocnice Ostrava, Nemocnice Agel Nový Jičín a Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně založili Sdružené neuroonkologické centrum. Lékaři se specializací na nádory mozku a míchy v něm budou léčbu pacientů s těmito diagnózami řešit společně. Cílem je, aby bylo maximálně efektivně využito přístrojové vybavení a personální možnosti jednotlivých oddělení a klinik, a pacient tak dostal tu nejlepší možnou léčbu v co nejkratším čase.

Evropská unie přispěje na proměnu tepláren v Olomouci a Karviné

30. dubna 2024, 18:16

Skupina Veolia Energie uspěla v náročném schvalovacím procesu a získá dotace z Modernizačního fondu EU na dva velké investiční projekty. Modernizace a dekarbonizace tepláren v Karviné a v Olomouci za miliardy korun povede ke snížení emisí, úsporám energií a přispěje k energetické soběstačnosti České republiky.

Komerční sdělení více

Sváteční středa na kole: projeďte si novou trasu Valachy mana s Terezou Tvarůžkovou

BYSTŘIČKA – Oblíbený Valachy man už se blíží a sportovce letos opět čekají novinky. Trasa oblíbeného triatlonového závodu, který se uskuteční v závěru června u vodní nádrže Bystřička na Vsetínsku, dozná změn a zájemci se s nimi mohou seznámit ve středu 8. května při organizované projížďce s bikerkou Terezou Tvarůžkovou. Tato úspěšná sportovkyně a závodnice na horském kole se letos stala spoluautorkou cyklistické části závodu.

Podcast FNO: Návrat černého kašle

Lékaři Kliniky infekčního lékařství stále častěji řeší diagnózy, se kterými se nesetkali několik desetiletí. Například černý kašel. Několik dospělých dokonce na čas upoutal na nemocniční lůžko. Odkud je jeho název a jaké jsou příznaky? Proč se vrátily nemoci, o kterých jsme si mysleli, že už jsou vymýcené? O tom všem, i o mýtech spojených s očkováním těhotných, je podcast se staničním lékařem kliniky MUDr. Petrem Širůčkem.

Horská služba Beskydy „narazila“ soudek piva z vlastního ležáckého tanku

Ležácký tank Horské služby Beskydy vydal svůj chmelový poklad. Výroční ocenění Radegastův Strážce Hořkosti za rok 2023 již Horská služba Beskydy obdržela. Nyní si slavnostně převzala ve speciálním dřevěném soudku symbolickou várku piva Radegast, která byla stočená z ležácké tanku pojmenovaného na její počest.


Turecká Alanya: plážové lehárko i dobrodružné výlety

Alanya je oblíbená dovolenková destinace, kde zažijete relax na nejkrásnějších tureckých plážích i dobrodružné výlety. Pro její jedinečný půvab se jí říká perla Turecké riviéry. Toto úžasné místo ve Středozemním moři vás potěší zlatavými písečnými plážemi, rozmazlí skvělou kuchyní, ohromí jedinečnou přírodou, útesy a horami a nadchne antickými památkami. Podívejte se, jaká kouzelná zákoutí tady návštěvníci nejvíce vyhledávají.

Český Bazar - Online inzerce zdarma

Český Bazar je nově vzniklá online inzerce zdarma pro soukromé i firemní účely. Inzerci založil v roce 2023 její majitel, Jaroslav Průcha z Čeladné, s cílem nabídnout soukromou i komerční inzerci na jednom místě.

OZO Ostrava chystá Green swap = výměnu rostlin a workshop Mozaikový květináč 2024

V úterý 14. 5. 2024 se naše Reuse centrum Ostrava zbarví do zelena. Od 14 hodiny v něm totiž bude probíhat oblíbený GREEN SWAP alias VÝMĚNA ROSTLIN. Přijďte si s námi zaswapovat pokojové, balkonové i venkovní rostliny. A dále také semínka a sazenice zeleniny, bylin i květin. Rostliny k výměně můžete přinášet od rána, vyměňovat je začneme od 14 do 18 hodiny.

Více