Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Krajní pruhy Ostravské ulice ve Frýdku-Místku dostávají nový povrch

Frýdek-Místek |

Frýdek-Místek se pustil do další série oprav komunikací. Zatímco technické služby finišují s rekonstrukcí autobusového zálivu ve Frýdlantské ulici v Místku, rozběhla se také do oprava silnice v části ulice Ostravská. A následovat budou další lokality.

Silnice ve Frýdku-Místku v těchto dnech obsadila pracovní technika. Na řadě místech se opravují povrchy nebo například mostní konstrukce. Technické služby začaly v minulém týdnu s opravami krajních pruhů v ulici Ostravská v úseku od 8. pěšího pluku po křižovatku U Vykopnutého.

Michal Rylko, místopředseda představenstva TS F-M: "Krajní pruhy se budou opravovat, protože ty jsou ty nejvytíženější, nejfrekventovanější a fakticky nejvíc zdeformované. V rámci té opravy proběhne výměna obrusné vrstvy."
Petr Korč (NMFM), primátor Frýdku-Místku: "My jako město samozřejmě během letních měsíců provádíme opravy městských komunikací. A to i celoplošné. Nyní aktuálně probíhá oprava na Ostravské ulici, která v budoucnu projde kompletní revitalizací. Nicméně ten stav je tak špatný, že jsme se rozhodli, že dva vnější pruhy celoplošně upravíme, protože jsou opravdu v dezolátním stavu."

Práce budou rozděleny do několika etap. Kromě výměny povrchu se totiž musí opravit zhruba 30 uličních vpustí. Polovina v jednom směru a poté i zhruba stejný počet v opačném směru.

Michal Rylko, místopředseda představenstva TS F-M: "Budou vyměněny rámy, budou vyměněny prstence na uličních vpustích, tak aby se dostaly do funkčního stavu, kdy dnes už jsou mnohdy popraskané. A následně bude provedena celoplošná pokládka té obrusné vrstvy. Nyní máme vyfrézováno. S tím, že plánujeme na 16. a 17. srpna, pokud nám to počasí dovolí, pokládku obrusné vrstvy na té straně u křižovatky U Vykopnutého po 8. pěší pluk. Frézování té protější strany by mělo být 21. 8. a pokládka je plánována velice předběžně, pokud tedy počasí dovolí, na 28. a 29. srpna. Co se týká omezení dopravy, to samozřejmě nějaké je, ale ulice není zavřená, zastávky jsou také na svých místech. Takže dojde k nějakému omezení a snížení komfortu, ale fakticky ta ulice bude opravena za plného provozu."

Následně se technické služby přemístí také do frýdeckých ulic Na Kopci, Javorová a Habrová. V Místku pak opraví povrch Bezručovy ulice ve slepé části od ulice Palackého k parku.

Michal Rylko, místopředseda představenstva TS F-M: "Tam fakticky ten rozsah opravy bude obdobný jako na té ulici Ostravské, ale bude to celoplošně. Takže vyfrézování obrusné části, opravy nezbytně nutných věcí, uličních vpustí a podobně. A pak ještě celoplošná oprava, kterou bychom chtěli stihnout taky v srpnu."

Ředitelství silnic a dálnic zároveň opravuje za obousměrné uzavírky mostní konstrukce v Beskydské ulici. Tady práce potrvají až do února příštího roku.

Nahlásit chybu


K tématu

Ve Frýdku-Místku už začaly provizorní opravy výtluků na cestách

Technické služby ve Frýdku-Místku už začaly s prvními provizorními opravami výtluků na městských silnicích. Oprava probíhá pomocí studené obalované asfaltové směsi. Obalovny s teplým asfaltem se totiž rozjedou až na jaře. Až poté pak přijdou na řadu velké celoplošné opravy komunikací.

Řidiči nově odbočí ve Frýdku-Místku z Frýdlantské na Hlavní. Město rozjíždí úpravy průtahu

13. července 2023 11:41 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Frýdek-Místek zavedl první změnu na Hlavní třídě po otevření obchvatu. Nově bylo obnoveno odbočení vlevo z ulice Frýdlantská. Postupně se připravují i další úpravy, které by v budoucnu měly ulici Hlavní zklidnit a usnadnit přes ni řidičům průjezd a chodcům přechod.

Technické služby Frýdek-Místek mají na zimní údržbu v zásobě 1 500 tun soli

30. listopadu 2023 12:42 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Zimní údržba letos začala o něco dřív. Ale Technické služby Frýdek-Místek na ni byly tradičně připraveny už od začátku listopadu. V zásobě měli nakoupeno 1 500 tun soli a další posypová materiál. Tradičně se ve městě starají o zhruba 435 kilometrů různých komunikací a chodníků.


Kolekci historických vozidel obohatí tramvaj Tatra T3. Na její opravu věnuje Ostrava 5 milionů kč

Ostrava má po Praze největší sbírku historických vozidel městské hromadné dopravy. Většina z nich je ve perfektním stavu a stále jezdí. Nyní k ním přibude i tramvaj Tatra T3, která v Ostravě jezdila ještě před 30 roky.

Žáci ZŠ Komenského z Frýdlantu nad Ostravicí předvedli rodičům chemické a fyzikální pokusy

Odpoledne plné chemických a fyzikálních pokusů si připravili žáci ZŠ Komenského ve Frýdlantě nad Ostravicí. Své dovednosti předvedli rodičům, které do školy pozvali u příležitosti Dne rodiny.

V Opavě byl nalezen mincovní poklad. Nejstarší ze 102 mincí je pražský groš z doby Jana Lucemburského

V Opavě byl nalezen mincovní poklad. Jde o nejvýznamnější nález na území dnešního Moravskoslezského kraje za posledních 100 let. Jedinečný je zejména množstvím zlatých mincí, stavem dochování a vzácností některých exemplářů.

V Karviné se konala náborová akce Policie ČR, studenti prošli fyzickými testy

Studenti pěti karvinských středních škol dostali příležitost vyzkoušet si fyzické testy, které jsou nutné pro přijetí k policii. Kdo je splnil, dostal rok platný certifikát. Pokud se tedy úspěšní studenti rozhodnou rozšířit řady policistů, nemusí fyzické testy dělat znovu.

V Porubě se uskutečnil mezinárodní turnaj mládeže v boxu Ostrava 2024

V Porubě se uskutečnil mezinárodní turnaj mládeže v boxu Ostrava 24. Určen byl mládeži ve věku 11 až 18 let a zúčastnili se ho boxeři i z Německa a Skotska.


Začala rekonstrukce prostoru před Kulturním domem Frýdek

Začala dlouho očekávaná rekonstrukce prostoru před bývalým Kulturním domem Válcoven plechu. Místo získá novou dlažbu, stromové aleje i podzemní retenční nádrže. Práce potrvají zhruba do konce roku a vyjdou na necelých 23 milionů korun.

Hasiči v noci na Bruntálsku bojovali s požárem štěpky

Včera 19:18 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Co bylo příčinou požáru štěpky uskladněné ve Staré Vsi na Bruntálsku, se snaží od čtvrtečního časného rána zjistit hasičský vyšetřovatel. Oheň hasilo pět jednotek.

Při nehodě auta s motocyklem v Třinci se těžce zranila motorkářka

Včera 19:41 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Ke kolizi osobního automobilu s motocyklem spěchali ve čtvrtek odpoledne záchranáři do Koperníkovy ulice v Třinci. Hlášeno tam bylo vážné zranění motorkářky.

Kalmarsund Floorball Cup vyhrál tým z Horní Suché, noční oslava po příjezdu byla velká

Kalmarsund Floorball Cup ve Švédsku vyhrál tým z Horní Suché v kategorii B14. Ve velké konkurenci došly daleko i dívky. Ze skvělého výsledku mají radost hráči, trenéři, rodiče i obec.

Nenechávejte v autech nic cenného. Zloděj během pár dní vykradl 16 vozidel v Ostravě

Včera 11:43 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Dnes máme dobrou zprávu pro majitele vozidel. Ostravským policistům se podařilo zadržet zloděje, který během pár dní vykradl 16 aut. Zároveň je to ale pro řidiče výstraha, aby nenechávali v autech nic cenného, protože právě viditelné věci pachatele přilákaly.

Vrátní

Sviadnov Nástup: od 20. května 2024 od 25 000 do 32 000 Kč/měsíc

TIC Frýdek-Místek připravilo nové cesty k poznání historie textilního průmyslu

Turistické informační centrum Frýdek-Místek otevírá další nové cesty k poznání historie textilního průmyslu. Opět probíhají oblíbené jízdy historickým autobusem s návštěvou bývalých textilních areálů. Připravena je také nová trasa, která propojí historické památky s moderními prvky.

Protidrogový vlak si ve Frýdku-Místku prohlédlo na 900 návštěvníků

Ve Frýdku-Místku se opět zastavil protidrogový vlak Revolution train. Ten interaktivní a unikátní formou představuje dětem i dospělým problematiku drogově závislých. Cílem projektu je ukázat, co se s člověkem stane, pokud propadne drogám.

Školní jarmark učil děti finanční gramotnosti, předvedly se i na “Kumštplace”

15. května 2024 11:10 | Čeladná | Petra Dorazilová | Čeladenský miniexpres

Pestrý sortiment výrobků nabídl jarmark, který se konal v Základní škole Čeladná, a to ve spolupráci s klubem rodičů této školy.

Muzeum trojmezí v Jablunkově připravilo program ke Dni matek

14. května 2024 9:52 | Jablunkov | Libor Běčák | Kulturní okénko

Návštěvníci Muzea trojmezí v Jablunkově se mohli zapojit do aktivit, které byly připraveny ke Dni matek. Zatímco maminky si mohly dát kávu a v klidu si projít expozice, děti jim vyrobily drobné dárky.

Sbírka Daruj F-M vybrala na dráhu pro horská kola přes 217 tisíc korun

Parta nadšenců se rozhodla vybudovat na Palkovických hůrkách speciální dráhu pro jízdu na horských kolech. Určena bude pro amatérské i profesionální sportovce všech kategorií. Přihlásili se do sbírkového programu Daruj F-M a lidé i město jim přispěli dohromady přes 217 tisíc korun.

Frýdek-Místek nabízí 2 miliony korun za provoz zubní pohotovosti

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Měsíce jednání s krajem a stomatology nepřineslo výsledek, proto se rozhodla radnice jednat na vlastní pěst. Stomatologům nabídne za víkendové a sváteční služby dva miliony korun na rok.

Krajní pruhy Ostravské ulice ve Frýdku-Místku dostávají nový povrch
Vydáno 14. srpna 2023 13:54, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Frýdek-Místek se pustil do další série oprav komunikací. Zatímco technické služby finišují s rekonstrukcí autobusového zálivu ve Frýdlantské ulici v Místku, rozběhla se také do oprava silnice v části ulice Ostravská. A následovat budou další lokality.

Silnice ve Frýdku-Místku v těchto dnech obsadila pracovní technika. Na řadě místech se opravují povrchy nebo například mostní konstrukce. Technické služby začaly v minulém týdnu s opravami krajních pruhů v ulici Ostravská v úseku od 8. pěšího pluku po křižovatku U Vykopnutého.

Michal Rylko, místopředseda představenstva TS F-M: "Krajní pruhy se budou opravovat, protože ty jsou ty nejvytíženější, nejfrekventovanější a fakticky nejvíc zdeformované. V rámci té opravy proběhne výměna obrusné vrstvy."
Petr Korč (NMFM), primátor Frýdku-Místku: "My jako město samozřejmě během letních měsíců provádíme opravy městských komunikací. A to i celoplošné. Nyní aktuálně probíhá oprava na Ostravské ulici, která v budoucnu projde kompletní revitalizací. Nicméně ten stav je tak špatný, že jsme se rozhodli, že dva vnější pruhy celoplošně upravíme, protože jsou opravdu v dezolátním stavu."

Práce budou rozděleny do několika etap. Kromě výměny povrchu se totiž musí opravit zhruba 30 uličních vpustí. Polovina v jednom směru a poté i zhruba stejný počet v opačném směru.

Michal Rylko, místopředseda představenstva TS F-M: "Budou vyměněny rámy, budou vyměněny prstence na uličních vpustích, tak aby se dostaly do funkčního stavu, kdy dnes už jsou mnohdy popraskané. A následně bude provedena celoplošná pokládka té obrusné vrstvy. Nyní máme vyfrézováno. S tím, že plánujeme na 16. a 17. srpna, pokud nám to počasí dovolí, pokládku obrusné vrstvy na té straně u křižovatky U Vykopnutého po 8. pěší pluk. Frézování té protější strany by mělo být 21. 8. a pokládka je plánována velice předběžně, pokud tedy počasí dovolí, na 28. a 29. srpna. Co se týká omezení dopravy, to samozřejmě nějaké je, ale ulice není zavřená, zastávky jsou také na svých místech. Takže dojde k nějakému omezení a snížení komfortu, ale fakticky ta ulice bude opravena za plného provozu."

Následně se technické služby přemístí také do frýdeckých ulic Na Kopci, Javorová a Habrová. V Místku pak opraví povrch Bezručovy ulice ve slepé části od ulice Palackého k parku.

Michal Rylko, místopředseda představenstva TS F-M: "Tam fakticky ten rozsah opravy bude obdobný jako na té ulici Ostravské, ale bude to celoplošně. Takže vyfrézování obrusné části, opravy nezbytně nutných věcí, uličních vpustí a podobně. A pak ještě celoplošná oprava, kterou bychom chtěli stihnout taky v srpnu."

Ředitelství silnic a dálnic zároveň opravuje za obousměrné uzavírky mostní konstrukce v Beskydské ulici. Tady práce potrvají až do února příštího roku.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000038616/krajni-pruhy-ostravske-ulice-ve-frydkumistku-dostavaji-novy-povrch