Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Romové slavili svůj mezinárodní svátek v zahradě knihovny

K oslavám Mezinárodního dne Romů se pravidelně připojují i ti Novojičínští. Letos uspořádali kulturně-společenské odpoledne v zahradě knihovny.

Studénka v lednu převzala areál TJ, aby jej mohli sportovci využívat, musí do něj investovat

Elektroinstalace v budovách areálu letního stadionu ve Studénce je v havarijním stavu. Aby sportovci mohli zázemí využívat, musí se provést rekonstrukce rozvodů. Město tento majetek převzalo do svého vlastnictví od tělovýchovné jednoty počátkem roku.

Evu s 360 kily usadili do lázeňského parku v Čeladné na třítunový podstavec

360 kilová bronzová plastika s názvem Eva je jedním z největších figurálních děl českého sochaře Davida Moješčíka. Instalována byla v lázeňském parku v Rehabilitačním centru Čeladná.

Vyhlášení úspěšných sportovců města za rok 2023

Nový Jičín vyhlásil úspěšné sportovce města za rok 2023. Absolutní vítězkou se stala atletka Barbora Vahalíková, medailistka z mistrovství republiky v půlmaratonu.

Fyzičky na zkoušku lákaly muže i ženy, v policejním fitness bylo plno

Novojičínská policie umožnila zájemcům absolvovat fyzické prověrky na zkoušku. Otestovat svou zdatnosti se tu rozhodlo více než pětadvacet lidí, muži i ženy.

Divadelní Kopřiva otevřela jednu ze scén i v muzeu Tatra

Už po osmatřicáté ovládla Kopřivnici přehlídka netradičních divadel s názvem Kopřiva. Velký divadelní svátek nabídl osm představení, jedno z nich se odehrálo i nevšedních prostorách Muzea nákladních automobilů Tatra.

Stavební parcely Pod Skalkou budou na podzim hotovy

Na pozemcích Pod Skalkou pokračuje příprava infrastruktury pro 23 stavebních parcel. Současně tu vznikají dvě nové ulice, pro které radnice hledá jména. Podle územního plánu je to poslední lokalita ve městě, kde je možné rodinné domy stavět.

Nová Horka zavoní liliemi a překvapí i děti, 1. května zve na mušketýry

29. dubna 2024 7:40 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

Zámek Nová Horka zahájil v dubnu hlavní turistickou sezonu. V jejím průběhu znovu zavoní liliemi, připravuje program pro děti, a také připomene dobu, kdy tu byl ústav pro mentálně postižené ženy.

V lázeňském parku v Čeladné sedí Eva s předtuchou osudu

28. dubna 2024 15:30 | Čeladná | Petra Dorazilová | Čeladenský miniexpres

360 kilová bronzová plastika s názvem Eva je jedním z největších figurálních děl předního českého sochaře Davida Moješčíka. Instalována byla v lázeňském parku před Léčebným domem Dr. Storch v Rehabilitačním centru Čeladná.

Magická noc si posledního dubna podmaní centrum města

První velkou akcí pod širým nebem bude v Novém Jičíně posledního dubna tradiční pálení čarodějnic. V tento den se otevře i rekonstruované Laudonovo nádvoříčko a novinkou bude ohňová show.

Komerční sdělení více

Co je to virtuální kancelář a jak ji založit?

Ještě donedávna bylo nezbytnou podmínkou pro založení společnosti to, aby byla zaregistrována na konkrétní adrese. To už je naštěstí minulost: v současné době získávají na popularitě virtuální kanceláře, které umožňují provozovat podnikání bez nutnosti mít samostatný sídlo. Navíc za takových podmínek, které jsou pro podnikatele velice atraktivní.

Nádorová onemocní míchy a mozku budou léčit čtyři zdravotnická zařízení Moravskoslezského a Zlínskéh

Zástupci Fakultní nemocnice Ostrava, Městské nemocnice Ostrava, Nemocnice Agel Nový Jičín a Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně založili Sdružené neuroonkologické centrum. Lékaři se specializací na nádory mozku a míchy v něm budou léčbu pacientů s těmito diagnózami řešit společně. Cílem je, aby bylo maximálně efektivně využito přístrojové vybavení a personální možnosti jednotlivých oddělení a klinik, a pacient tak dostal tu nejlepší možnou léčbu v co nejkratším čase.

Evropská unie přispěje na proměnu tepláren v Olomouci a Karviné

Skupina Veolia Energie uspěla v náročném schvalovacím procesu a získá dotace z Modernizačního fondu EU na dva velké investiční projekty. Modernizace a dekarbonizace tepláren v Karviné a v Olomouci za miliardy korun povede ke snížení emisí, úsporám energií a přispěje k energetické soběstačnosti České republiky.


Tomáš Dianiška: Komedii Den zúčtování jsem vymyslel pro radost

Světovou premiéru bude mít v sobotu 4. května v Ostravě satirická komedie DEN ZÚČTOVÁNÍ Tomáše Dianišky (nar. 1984). Autor patří k nejoblíbenějším, nejhranějším a často oceňovaným dramatikům současnosti. Fikci o snaze totálního outsidera odvrátit konec světa a užít si poslední den co nejlépe napsal přímo pro činohru Národního divadla moravskoslezského.

OKD a Třinecké železárny plánují spolupráci i po ukončení těžby

Těžební společnost OKD a Třinecké železárny, které jsou dlouhodobě obchodními partnery v oblasti koksovatelného uhlí, domlouvají parametry budoucí spolupráce po ukončení těžby a při přechodu huti na nízkoemisní výrobu oceli v elektrických obloukových pecích. OKD je pro další rozvoj Třineckých železáren připravena poskytnout potřebné prostory i pracovníky. O detailech spolupráce v další etapě spolu hovořili generální ředitelé obou společností při prvním fárání ředitele třinecké huti do jednoho z porubů Dolu ČSM.

Více