Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zájemci o byt v Penzionu pro seniory Frýdek-Místek musejí aktualizovat své žádosti

Frýdek-Místek |  | Frýdeckomístecký expres

Žadatelé o byt v Penzionu pro seniory Frýdek-Místek musejí znovu aktualizovat své žádosti. O bydlení je totiž velký zájem a v pořadníku jsou desítky lidí. Penzion prošel před časem náročnou rekonstrukcí bytových jader a celkově má 167 bytových jednotek.

Odbor sociálních služeb ve Frýdku-Místku spustil v dubnu aktualizaci žádostí o přidělení bytů v Penzionu pro seniory v Lískovecké ulici.

Marcel Sikora (KDU-ČSL/SPOLU), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Ty žádosti aktualizují tak, že přijdou na odbor sociálních služeb na ulici Radniční 1149 a to až do 27. června, do kdy musí být ta aktualizace podána. Zájem o toto bydlení je mezi seniory velký. V současné době je v pořadníku zhruba 60 zájemců o bydlení na ulici Lískovecká."
Jaroslav Chlebek, ředitel Penzionu pro seniory F-M: "My nahlásíme na magistrát uvolněný byt, který zhruba do tří týdnů se vyčistí, vyklidí, vymaluje. A na základě toho nám z magistrátu přicházejí konkrétní lidé, kteří jsou v pořadníku. A my s nimi uzavíráme nájemní smlouvy."
Marcel Sikora (KDU-ČSL/SPOLU), náměstek primátora Frýdku-Místku: "My se snažíme tady opravdu investovat. Během roku 2018 až 2021 probíhala výměna bytových jader a výměna kuchyňských koutů. Dále se tady investuje i do zeleně okolo penzionu. Uživatelé tady mají i venkovní posezení, workout, je tady i klub seniorů, který čítá zhruba 45 uživatelů, kde senioři provádějí společné aktivity."
Jaroslav Chlebek, ředitel Penzionu pro seniory F-M: "My jako příspěvková organizace máme tři registrované sociální služby. Máme tu jednotku domova pro seniory, kde je 14 lůžek, plus odlehčovací služba, kde jsou 4 lůžka a plus ještě poskytujeme terénní pečovatelskou službu v rámci tohoto objektu. Je tu 167 bytových jednotek, z toho je 132 jednopokojových bytů, 33 dvoupokojových a dva třípokojové byty. Průběžně se obsazují ty byty. Takže si myslím, že lidé se tady cítí spokojeně a mají tady své přirozené prostředí."

Kompletní rekonstrukce bytových jader, včetně kuchyňských linek a sporáků vyšla město na 44 milionů korun. Aktuálně má penzion v zásobníku investičních akcí také plán na rekonstrukci výtahů

Nahlásit chybu


K tématu

Domov pro seniory Frýdek-Místek oslavil 25 let svého fungování

26. června 2023 10:59 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Budova domova pro seniory Frýdek-Místek slouží klientům už 25 let. Při té příležitosti uspořádal domov pro klienty a zaměstnance velkou oslavu. Nechyběla hudba, tanec a dobré jídlo i pití. Pro zájemce byla k dispozici i prezentace poskytovaných služeb.

Pobočka Domova pro seniory ve Frýdku-Místku prochází rekonstrukcí

27. listopadu 2023 16:52 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Pobočka domova pro seniory ve Školské ulici ve Frýdku-Místku prochází kompletní rekonstrukcí. Budova už má přistavěno další patro a také probíhají práce na rozvodech. Hotovo má být do léta příštího roku. V domově vznikne 27 lůžek s vysokým komfortem pro klienty.

Domov pro seniory Frýdek-Místek má nové akvárium i digitální informační tabuli

Domov pro seniory ve Frýdku-Místku pracuje stále na tom, aby se tam klienti cítili co nejlépe. Nově sem pořídili do vstupní haly velké akvárium o objemu 400 litrů. Dále také digitální informační tabuli, která přináší aktuální informace nejen z domova, ale i různé zajímavosti a rady z celého světa.


Rekonstrukce budovy nádraží Ostrava-Vítkovice začne v květnu

Správa železnic začne tento měsíc s rekonstrukcí nádražní budovy v Ostravě-Vítkovicích. Oprava památkově chráněného objektu vyjde na téměř 275 milionů korun. Ve spolupráci s obvodem Vítkovice navíc projde revitalizací také přednádražní prostor. Hotovo by mělo být do dvou let.

Den vítězství uctili u Pomníku obětem válek

Den vítězství připomněli představitelé města, legionářů a dalších organizací u Památníku obětem válek na městském hřbitově. Položením květin a zapálením svíček uctili památku padlých i těch, kteří bojovali a přežili.

Oslavy výročí Velké Ostravy jsou v plném proudu, vyvrcholí 15. června

Oslavy sta let Velké Ostravy jsou v plném proudu a nabízejí bohatý program všeho druhu. Nachystány jsou přednášky, výstavy, hudební produkce, taneční workshopy a mnoho dalšího. Významné výročí si Ostrava připomíná ve velkém stylu.

Nájemníci MRA se mohou těšit na přeplatky za služby

Nájemníci v městských bytech už dostali do svých schránek vyúčtování za služby. Přeplatky jsou vyčísleny na necelých 60 milionů korun, což je o dvacet milionů více než v předchozím období.

Střelmistr už připravuje nálože pro odstřel skipové věže Dolu Lazy v Orlové

Několik desítek kilogramů trhaviny a především precizně odvedená práce střelmistra bude nutná o odstřelu těžní věže Dolu Lazy v Orlové. Z bezpečné vzdálenosti ji budou v červenci moci sledovat i lidé. Po odstřelu skipové věže Dolu Dukla v roce 2008 jde teprve o druhou takovou demolici pomocí trhaviny.

Opavu navštívil princ Lorenz Belgický, vnuk Karla I., posledního českého krále a císaře rakouského

Do Opavy zavítala vzácná návštěva. Princ Lorenz Belgický, arcivévoda rakouský d'Este, vnuk Karla I. Habsburského, posledního českého krále a císaře rakouského. V konkatedrále Nanebevzetí Panny Marie se zúčastnil slavnostní instalace relikvie tohoto světce.

Při hokejovém mistrovství se do maléru mohou dostat piloti dronů, kolem arény létat nesmí

Včera 16:50 | Celý MS kraj | Libor Běčák

50 tisíc korun pokuty a tisícovku navrch jako správní poplatek musel zaplatit pilot dronu, který v průběhu Mistrovství světa v ledním hokeji létal se svým strojem kolem sportovní arény v Ostravě-Vítkovicích. V roce 2015 si tam totiž policie nechala s urgentní naléhavostí zřídit bezletový prostor.

Proměna zchátralých koníren v karvinském parku Boženy Němcové by mohla začít ještě letos

Proměna zchátralých koníren v karvinském parku Boženy Němcové by mohla začít ještě letos. Projektová dokumentace je připravena, schváleno je i stavební povolení. Město má v plánu přestavět objekt na kulturně komuniktní centrum a inhalátorium.

Veřejné toalety v Havířově jsou neustálým terčem vandalů

Radnici v Havířově trápí neustálé ničení veřejných toalet. Ať už ve městě, nebo na Šumbarku. Jakmile projdou opravou, vandalové je opět ničí. Náklady jdou do statisíců.

Architektonická perla Ostravy otevřela veřejnosti, Vila Grossmann vrátí návštěvníky do první republiky

V Ostravě povstala z popela architektonická perla – památkově chráněná Grosmannova vila. Její rekonstrukce trvala více než dva roky a vila byla veřejnosti zpřístupněna letos v dubnu, sto let od její kolaudace. Na návštěvníky z ní dýchne atmosféra první republiky.

David Palkovský přivezl z US Open v pickleballu čtvrté místo

Včera 20:30 | Frýdek-Místek | Tomáš Tikal

Jedním z menších, ale nejrychleji se rozšiřujících sportů na světě je pickleball. Vznikl v roce 1965 v USA a v posledních letech zakořenil i u nás. Baštou pickleballu v našem kraji je Dobrá u Frýdku-Místku. Zatím se zde provozuje tento mladý sport v hale, ale velmi brzy vyroste velký venkovní areál specializovaný právě na pickleball.

Na náměstí ve Frýdku-Místku soutěžili hasiči ve vyprošťování

Náměstí ve Frýdku-Místku se stalo dějištěm letošního krajského kola soutěže profesionálních i dobrovolných hasičů ve vyprošťování osob z havarovaného vozidla. Žádná ze soutěžících jednotek předem nevěděla, jak vážně bude zraněna posádka auta. Nejlépe zásah zvládli hasiči z Třince, kteří postupují na Mistrovství České republiky.

Hasiči z celého kraje soutěžili ve Frýdku-Místku ve vyprošťování lidí z havarovaných aut

Zámecké náměstí ve Frýdku-Místku se stalo dějištěm letošního krajského kola soutěže profesionálních i dobrovolných hasičů ve vyprošťování osob z havarovaného vozidla. Žádná ze soutěžících jednotek předem nevěděla, jak vážně bude zraněna posádka auta.

Bývalá Záložna ve Frýdku-Místku chystá druhý ročník akce art of život

Design, móda, hudba i gastronomie. Na to vše láká v pořadí už druhý ročník unikátní akce art of život. Ta najde opět své místo v bývalé záložně ve Frýdku-Místku. Letos organizátoři program ještě rozšířili o další novinky a zvětšily také prostory akce. Probíhat bude uvnitř i venku.

Policie pořádá preventivní přednášky na různá témata i v domovech pro seniory

Rizika spojená s domácím násilím. Jak se bránit, a hlavně se nebát o tom promluvit. I to je jeden z preventivních programů, o kterém přednášejí policejní preventisté v domovech pro seniory. Přednášky pořádají policisté na různá témata a mezi seniory je o ně velký zájem.

Silný noční požár bytu ve Frýdku-Místku, 13 lidí skončilo v péči záchranářů, škoda 2 miliony

5. května 2024 10:13 | Frýdek-Místek | Lukáš Zavadil

Požární poplach a silný požár vzbudil obyvatele domu na ulici Gagarinova ve Frýdku-Místku. Krátce před jednou hodinou ranní se na místo sjelo velké množství hasičů, záchranářů a policistů kvůli požáru v jednom z bytů.

Zájemci o byt v Penzionu pro seniory Frýdek-Místek musejí aktualizovat své žádosti
Vydáno 11. dubna 2024 13:46, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Žadatelé o byt v Penzionu pro seniory Frýdek-Místek musejí znovu aktualizovat své žádosti. O bydlení je totiž velký zájem a v pořadníku jsou desítky lidí. Penzion prošel před časem náročnou rekonstrukcí bytových jader a celkově má 167 bytových jednotek.

Odbor sociálních služeb ve Frýdku-Místku spustil v dubnu aktualizaci žádostí o přidělení bytů v Penzionu pro seniory v Lískovecké ulici.

Marcel Sikora (KDU-ČSL/SPOLU), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Ty žádosti aktualizují tak, že přijdou na odbor sociálních služeb na ulici Radniční 1149 a to až do 27. června, do kdy musí být ta aktualizace podána. Zájem o toto bydlení je mezi seniory velký. V současné době je v pořadníku zhruba 60 zájemců o bydlení na ulici Lískovecká."
Jaroslav Chlebek, ředitel Penzionu pro seniory F-M: "My nahlásíme na magistrát uvolněný byt, který zhruba do tří týdnů se vyčistí, vyklidí, vymaluje. A na základě toho nám z magistrátu přicházejí konkrétní lidé, kteří jsou v pořadníku. A my s nimi uzavíráme nájemní smlouvy."
Marcel Sikora (KDU-ČSL/SPOLU), náměstek primátora Frýdku-Místku: "My se snažíme tady opravdu investovat. Během roku 2018 až 2021 probíhala výměna bytových jader a výměna kuchyňských koutů. Dále se tady investuje i do zeleně okolo penzionu. Uživatelé tady mají i venkovní posezení, workout, je tady i klub seniorů, který čítá zhruba 45 uživatelů, kde senioři provádějí společné aktivity."
Jaroslav Chlebek, ředitel Penzionu pro seniory F-M: "My jako příspěvková organizace máme tři registrované sociální služby. Máme tu jednotku domova pro seniory, kde je 14 lůžek, plus odlehčovací služba, kde jsou 4 lůžka a plus ještě poskytujeme terénní pečovatelskou službu v rámci tohoto objektu. Je tu 167 bytových jednotek, z toho je 132 jednopokojových bytů, 33 dvoupokojových a dva třípokojové byty. Průběžně se obsazují ty byty. Takže si myslím, že lidé se tady cítí spokojeně a mají tady své přirozené prostředí."

Kompletní rekonstrukce bytových jader, včetně kuchyňských linek a sporáků vyšla město na 44 milionů korun. Aktuálně má penzion v zásobníku investičních akcí také plán na rekonstrukci výtahů

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000042527/zajemci-o-byt-v-penzionu-pro-seniory-frydekmistek-museji-aktualizovat-sve-zadosti