Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Někteří řidiči nerespektují zákaz zastavení při blokovém čištění ve Frýdku-Místku

Frýdek-Místek |  | Frýdeckomístecký expres

Ulice Frýdku-Místku opět brázdí úklidové čety a čisticí technika. Naplno už probíhá jarní úklid, který je spojený s blokovým čištěním. To tradičně komplikují neukáznění řidiči, kteří nepřeparkují svá auta. Dopravní značení přitom na blokové čištění upozorňuje týden dopředu.

Pravidelně každé úterý a čtvrtek se ve Frýdku-Místku provádí blokové čištění ulic.

Monika Legerská, mistr provozu komunikace, TS F-M: "Blokové čištění probíhá ráno od 8:00 hodin, kdy tady najede městská policie, naše technika. S tím, že většinou ruční úklid, který tady probíhá, oškrab chodníků, zametení v rozích, ten už tady bývá kolem 7:30 hodin, ale oficiálně blokovka začíná v 8:00 hodin."

Technickým službám asistují strážníci městské policie, kteří vypisují pokuty a nahrávají na kameru přesun vozidel, která nerespektují dopravní značení zákaz stání v době blokového čištění.

Monika Legerská, mistr provozu komunikace, TS F-M: "Dopravní značení na blokových čištěních se dává týden dopředu. S tím, že spousta občanů toto dopravní značení vůbec nerespektuje a zůstává zaparkováno na těch ulicích. Největší problém, co je, tak jsou zaparkovaná auta. Čekají do poslední chvíle ti lidé, jestli je odtáhneme, neodtáhneme."

V takovém případě zaplatí řidiči pokutu za zákaz parkování a také za odtah vozidla na jiné místo.

Monika Legerská, mistr provozu komunikace, TS F-M: "Blokové čištění se provádí v některých ulicích etapově, že se musí rozdělit na dvě, tři etapy. Protože buď je ta ulice dlouhá nebo je tam tolik parkovacích míst, že se to nedá udělat najednou. Není to s tím, že bychom to nezvládli my technicky, ale je to o tom, že ta auta nemají kde přeparkovat."

Na frekventovaných místech, jako je 8. pěší pluk, Sadová, Palackého nebo na parkovišti pod magistrátem se blokové čištění provádí o víkendu.

Monika Legerská, mistr provozu komunikace, TS F-M: "V letošním roce jsme zkusili najet na nový systém, který teď zkoušíme. Na některých ulicích se bude dělat jednou za dva roky. A tím pádem nám zůstanou volné termíny, které my využijeme na jiné ulice. Které doposud třeba byly čištěny jenom sporadicky. Ať se dostaneme ke kanálovým vpustím, do zákoutí, kde se není schopen dostat zametač v dnešní době."

Současně s blokovým čištěním probíhá ve městě také jarní úklid.

Monika Legerská, mistr provozu komunikace, TS F-M: " Pro letošní rok máme devět lidí. S tím, že ti se podílejí i na blokovém čištění. Mimo úterý a čtvrtek se pohybují v těch sídlištích, kde uklízejí vnitrobloky, uklízejí chodníky, kde se dostanou, kolem zaparkovaných aut. Ale s nějakým rozestupem, kde se dostanou. A pak se snažíme tam poslat ještě zametač za nimi, aby to umyl a bylo to co nejvíce čisté."
Lukáš Slíva (KDU-ČSL/SPOLU), náměstek primátora Frýdku—Místku: "Já bych chtěl poděkovat moc technickým službám, které každoročně se starají o jarní úklid. Po tom zimním období, velkým pomocníkem technickým službám je samočisticí stroj, který se osvědčil v minulém roce. Tento stroj využívají zejména k odstranění větších nečistot. Zbytků nějakého posypového materiálu po té zimní údržbě. No a co se týče těch pěších a historických zón, tak tam pomáhají vysavače."

Kompletní harmonogram blokového čištění a jarního úklidu najdou lidé na webu města.

Nahlásit chybu


K tématu

Řidiči nově odbočí ve Frýdku-Místku z Frýdlantské na Hlavní. Město rozjíždí úpravy průtahu

13. července 2023 11:41 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Frýdek-Místek zavedl první změnu na Hlavní třídě po otevření obchvatu. Nově bylo obnoveno odbočení vlevo z ulice Frýdlantská. Postupně se připravují i další úpravy, které by v budoucnu měly ulici Hlavní zklidnit a usnadnit přes ni řidičům průjezd a chodcům přechod.

Ve Frýdeckém lese se buduje nová zastávka MHD, kvůli bezpečnosti cestujících

Frýdek-Místek buduje úplně novou autobusovou zastávku ve Frýdeckém lese na Panských Nových Dvorech. Její zřízení požadovali tamní občané, protože v místě je velký provoz a pohybují se tam děti při cestě do školy a zpět. Práce probíhají bez přerušení provozu frekventované cesty a potrvají tři měsíce.

Ve Frýdku-Místku už začaly provizorní opravy výtluků na cestách

Technické služby ve Frýdku-Místku už začaly s prvními provizorními opravami výtluků na městských silnicích. Oprava probíhá pomocí studené obalované asfaltové směsi. Obalovny s teplým asfaltem se totiž rozjedou až na jaře. Až poté pak přijdou na řadu velké celoplošné opravy komunikací.


Rekonstrukce budovy nádraží Ostrava-Vítkovice začne v květnu

Správa železnic začne tento měsíc s rekonstrukcí nádražní budovy v Ostravě-Vítkovicích. Oprava památkově chráněného objektu vyjde na téměř 275 milionů korun. Ve spolupráci s obvodem Vítkovice navíc projde revitalizací také přednádražní prostor. Hotovo by mělo být do dvou let.

Dobráci z Myslíku pořádali soutěž v požárním útoku, poprvé do boje nasadili i ženský tým

Soutěž v klasickém požárním útoku uspořádali na své trati dobrovolní hasiči z Myslíku.

Den vítězství uctili u Pomníku obětem válek

Den vítězství připomněli představitelé města, legionářů a dalších organizací u Památníku obětem válek na městském hřbitově. Položením květin a zapálením svíček uctili památku padlých i těch, kteří bojovali a přežili.

Oslavy výročí Velké Ostravy jsou v plném proudu, vyvrcholí 15. června

Oslavy sta let Velké Ostravy jsou v plném proudu a nabízejí bohatý program všeho druhu. Nachystány jsou přednášky, výstavy, hudební produkce, taneční workshopy a mnoho dalšího. Významné výročí si Ostrava připomíná ve velkém stylu.

Nájemníci MRA se mohou těšit na přeplatky za služby

Nájemníci v městských bytech už dostali do svých schránek vyúčtování za služby. Přeplatky jsou vyčísleny na necelých 60 milionů korun, což je o dvacet milionů více než v předchozím období.

Střelmistr už připravuje nálože pro odstřel skipové věže Dolu Lazy v Orlové

Několik desítek kilogramů trhaviny a především precizně odvedená práce střelmistra bude nutná o odstřelu těžní věže Dolu Lazy v Orlové. Z bezpečné vzdálenosti ji budou v červenci moci sledovat i lidé. Po odstřelu skipové věže Dolu Dukla v roce 2008 jde teprve o druhou takovou demolici pomocí trhaviny.

Opavu navštívil princ Lorenz Belgický, vnuk Karla I., posledního českého krále a císaře rakouského

Do Opavy zavítala vzácná návštěva. Princ Lorenz Belgický, arcivévoda rakouský d'Este, vnuk Karla I. Habsburského, posledního českého krále a císaře rakouského. V konkatedrále Nanebevzetí Panny Marie se zúčastnil slavnostní instalace relikvie tohoto světce.

Při hokejovém mistrovství se do maléru mohou dostat piloti dronů, kolem arény létat nesmí

Včera 16:50 | Celý MS kraj | Libor Běčák

50 tisíc korun pokuty a tisícovku navrch jako správní poplatek musel zaplatit pilot dronu, který v průběhu Mistrovství světa v ledním hokeji létal se svým strojem kolem sportovní arény v Ostravě-Vítkovicích. V roce 2015 si tam totiž policie nechala s urgentní naléhavostí zřídit bezletový prostor.

Proměna zchátralých koníren v karvinském parku Boženy Němcové by mohla začít ještě letos

Proměna zchátralých koníren v karvinském parku Boženy Němcové by mohla začít ještě letos. Projektová dokumentace je připravena, schváleno je i stavební povolení. Město má v plánu přestavět objekt na kulturně komuniktní centrum a inhalátorium.

Veřejné toalety v Havířově jsou neustálým terčem vandalů

Radnici v Havířově trápí neustálé ničení veřejných toalet. Ať už ve městě, nebo na Šumbarku. Jakmile projdou opravou, vandalové je opět ničí. Náklady jdou do statisíců.

Dobráci z Myslíku pořádali soutěž v požárním útoku, poprvé do boje nasadili i ženský tým

Soutěž v klasickém požárním útoku uspořádali na své trati dobrovolní hasiči z Myslíku.

David Palkovský přivezl z US Open v pickleballu čtvrté místo

Včera 20:30 | Frýdek-Místek | Tomáš Tikal

Jedním z menších, ale nejrychleji se rozšiřujících sportů na světě je pickleball. Vznikl v roce 1965 v USA a v posledních letech zakořenil i u nás. Baštou pickleballu v našem kraji je Dobrá u Frýdku-Místku. Zatím se zde provozuje tento mladý sport v hale, ale velmi brzy vyroste velký venkovní areál specializovaný právě na pickleball.

Na náměstí ve Frýdku-Místku soutěžili hasiči ve vyprošťování

Náměstí ve Frýdku-Místku se stalo dějištěm letošního krajského kola soutěže profesionálních i dobrovolných hasičů ve vyprošťování osob z havarovaného vozidla. Žádná ze soutěžících jednotek předem nevěděla, jak vážně bude zraněna posádka auta. Nejlépe zásah zvládli hasiči z Třince, kteří postupují na Mistrovství České republiky.

Hasiči z celého kraje soutěžili ve Frýdku-Místku ve vyprošťování lidí z havarovaných aut

Zámecké náměstí ve Frýdku-Místku se stalo dějištěm letošního krajského kola soutěže profesionálních i dobrovolných hasičů ve vyprošťování osob z havarovaného vozidla. Žádná ze soutěžících jednotek předem nevěděla, jak vážně bude zraněna posádka auta.

Bývalá Záložna ve Frýdku-Místku chystá druhý ročník akce art of život

Design, móda, hudba i gastronomie. Na to vše láká v pořadí už druhý ročník unikátní akce art of život. Ta najde opět své místo v bývalé záložně ve Frýdku-Místku. Letos organizátoři program ještě rozšířili o další novinky a zvětšily také prostory akce. Probíhat bude uvnitř i venku.

Policie pořádá preventivní přednášky na různá témata i v domovech pro seniory

Rizika spojená s domácím násilím. Jak se bránit, a hlavně se nebát o tom promluvit. I to je jeden z preventivních programů, o kterém přednášejí policejní preventisté v domovech pro seniory. Přednášky pořádají policisté na různá témata a mezi seniory je o ně velký zájem.

Někteří řidiči nerespektují zákaz zastavení při blokovém čištění ve Frýdku-Místku
Vydáno 11. dubna 2024 16:16, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Ulice Frýdku-Místku opět brázdí úklidové čety a čisticí technika. Naplno už probíhá jarní úklid, který je spojený s blokovým čištěním. To tradičně komplikují neukáznění řidiči, kteří nepřeparkují svá auta. Dopravní značení přitom na blokové čištění upozorňuje týden dopředu.

Pravidelně každé úterý a čtvrtek se ve Frýdku-Místku provádí blokové čištění ulic.

Monika Legerská, mistr provozu komunikace, TS F-M: "Blokové čištění probíhá ráno od 8:00 hodin, kdy tady najede městská policie, naše technika. S tím, že většinou ruční úklid, který tady probíhá, oškrab chodníků, zametení v rozích, ten už tady bývá kolem 7:30 hodin, ale oficiálně blokovka začíná v 8:00 hodin."

Technickým službám asistují strážníci městské policie, kteří vypisují pokuty a nahrávají na kameru přesun vozidel, která nerespektují dopravní značení zákaz stání v době blokového čištění.

Monika Legerská, mistr provozu komunikace, TS F-M: "Dopravní značení na blokových čištěních se dává týden dopředu. S tím, že spousta občanů toto dopravní značení vůbec nerespektuje a zůstává zaparkováno na těch ulicích. Největší problém, co je, tak jsou zaparkovaná auta. Čekají do poslední chvíle ti lidé, jestli je odtáhneme, neodtáhneme."

V takovém případě zaplatí řidiči pokutu za zákaz parkování a také za odtah vozidla na jiné místo.

Monika Legerská, mistr provozu komunikace, TS F-M: "Blokové čištění se provádí v některých ulicích etapově, že se musí rozdělit na dvě, tři etapy. Protože buď je ta ulice dlouhá nebo je tam tolik parkovacích míst, že se to nedá udělat najednou. Není to s tím, že bychom to nezvládli my technicky, ale je to o tom, že ta auta nemají kde přeparkovat."

Na frekventovaných místech, jako je 8. pěší pluk, Sadová, Palackého nebo na parkovišti pod magistrátem se blokové čištění provádí o víkendu.

Monika Legerská, mistr provozu komunikace, TS F-M: "V letošním roce jsme zkusili najet na nový systém, který teď zkoušíme. Na některých ulicích se bude dělat jednou za dva roky. A tím pádem nám zůstanou volné termíny, které my využijeme na jiné ulice. Které doposud třeba byly čištěny jenom sporadicky. Ať se dostaneme ke kanálovým vpustím, do zákoutí, kde se není schopen dostat zametač v dnešní době."

Současně s blokovým čištěním probíhá ve městě také jarní úklid.

Monika Legerská, mistr provozu komunikace, TS F-M: " Pro letošní rok máme devět lidí. S tím, že ti se podílejí i na blokovém čištění. Mimo úterý a čtvrtek se pohybují v těch sídlištích, kde uklízejí vnitrobloky, uklízejí chodníky, kde se dostanou, kolem zaparkovaných aut. Ale s nějakým rozestupem, kde se dostanou. A pak se snažíme tam poslat ještě zametač za nimi, aby to umyl a bylo to co nejvíce čisté."
Lukáš Slíva (KDU-ČSL/SPOLU), náměstek primátora Frýdku—Místku: "Já bych chtěl poděkovat moc technickým službám, které každoročně se starají o jarní úklid. Po tom zimním období, velkým pomocníkem technickým službám je samočisticí stroj, který se osvědčil v minulém roce. Tento stroj využívají zejména k odstranění větších nečistot. Zbytků nějakého posypového materiálu po té zimní údržbě. No a co se týče těch pěších a historických zón, tak tam pomáhají vysavače."

Kompletní harmonogram blokového čištění a jarního úklidu najdou lidé na webu města.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000042528/nekteri-ridici-nerespektuji-zakaz-zastaveni-pri-blokovem-cisteni-ve-frydkumistku