Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Za pacienty nemocnice v Českém Těšíně dorazil Mikuláš, přinesl dárečky i úsměvy

Český Těšín |

V úterý 6. prosince přinesl Mikuláš se svou družinou nadílku pro desítky pacientů do nemocnice v Českém Těšíně. Mikulášskou partu tvořili studenti AGEL Střední zdravotnické školy v Českém Těšíně, kteří pacientům rozdali drobné dárečky a připravili si doprovodný program. Mikulášská návštěva vykouzlila úsměvy na tvářích a zahřála nejedno srdíčko.

Dopolední program byl uzpůsoben na míru pro pacienty oddělení následné péče, oddělení odborné ošetřovatelské péče a pacienty oddělení následné péče s rehabilitací. Studenti v dokonalých kostýmech předávali pacientům drobné dárečky, které připravila nemocnice, zpívali nejen vánoční písně, přednášeli básničky anebo hráli na ukulele. Pokud to situace dovolí, navštěvuje Mikuláš těšínskou nemocnici každý rok. Vánoční atmosféra a pestrý program blahodárně působí na psychiku pacientů, kteří si nemohou užít svátky a adventní čas doma s rodinou. Ačkoliv jsou pacienti dospělí, rádi se vrací do dětských let, aby si připomněli tento kouzelný čas.

Alice Ručková, členka představenstva Nemocnice AGEL Český Těšín: "Hospitalizovaným pacientům každým rokem zpříjemňujeme předvánoční čas. Jsme moc rádi za výbornou spolupráci se studenty AGEL SZŠ, kteří již čtvrtým rokem organizují akci „Mikuláš“. Nápadité masky Mikuláše, čerta a anděla vykouzlí úsměv na tváři nejen pacientům, ale i personálu."

Těšínská nemocnice byla přímo v obložení Mikulášů. Za pacienty se totiž vydali celkem tři týmy studentů. Každý tým tvořil Mikuláš, anděl a čert.

Karin Delongová, zástupkyně ředitele AGEL SZŠ a VOŠ zdravotnické: "Když jsem akci vyhlásila jako dobrovolnou, tak jsem se trochu obávala, že se nikdo nepřihlásí, ale opět mně naši žáci nezklamali a zapojili se aktivně, aby mohli potěšit seniory v nemocnici AGEL v Českém Těšíně. Tentokrát se přihlásilo devět žákyň převážně druhého ročníku a byly ochotné si sehnat kostýmy a připravit krátký program, do kterého zapojily i seniory. Moc si vážím jejich ochoty se zapojit do akce, která má mezigenerační rozměr. Věřím, že se akce velmi líbila jak seniorům, tak vedení nemocnice včetně zdravotnického personálu nemocnice."

Letošní mikulášská nadílka není jedinou akcí, která proběhla mezi školou a těšínskou nemocnicí. Studenti střední školy pravidelně navštěvují pacienty již od roku 2018, kdy škola zahájila svůj provoz. Studenti každoročně připravují velikonoční program, tvoří přáníčka, dárečky a pacienty navštěvují s pomlázkou. Velmi oblíbený je i program Setkávárna organizace ADRA, ve kterém má škola aktuálně 13 dobrovolníků, kteří se účastní setkávání s pacienty u kávy vždy po vyučování. Mezi další aktivity patří také program k příležitosti MDŽ, kdy chlapci přejí nejen zaměstnankyním těšínské nemocnice, ale také pacientkám nebo Den seniorů, který probíhá ve spolupráci s organizací ADRA.

Karin Delongová, zástupkyně ředitele AGEL SZŠ a VOŠ zdravotnické: "Spolupráce mezi námi a nemocnicí je výborná a pravidelná. Stále vymýšlíme nové a nové příležitosti, jak spolupráci rozšířit a zlepšit. Vedení nemocnice je velmi vstřícné a vděčné za jakoukoliv společnou aktivitu, která je prospěšná jak pacientům, tak personálu, ale i našim žákům."

Dobrý ohlas na spolupráci má také Den zdraví, který pořádá pro širokou veřejnost těšínská nemocnice ve spolupráci se žáky oboru praktická sestra a zdravotnické lyceum.

Nahlásit chybu


K tématu

Hornická poliklinika v Ostravě má novou odběrovou místnost

21. září 2023 14:51 | Ostrava-Slezská Ostrava | Jiří Cileček

Zvýšení komfortu pacientů, kteří nebudou muset přejíždět k odběrům do jiného zařízení, i spolehlivá a rychlá vyšetření pro odesílající lékaře nabídne nové odběrová místnost v Ostravě. Hornická poliklinika ji otevírá prostorách v Modrého pavilonu na Slezské Ostravě.

Nemocnice v Třinci-Podlesí má novou magnetickou rezonanci za 33 milionů

18. června 2023 14:39 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Špičková magnetická rezonance v hodnotě 33 milionů korun slouží nově pacientům Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí. Zdravotnické zařízení po 11 letech provozu obměnilo toto přístrojové vybavení, které je vybaveno kromě jiného také hardwarem a softwarem umožňujícím provádět jak vyšetření srdce, tak i vyšetření periferního cévního systému v plně požadovaném rozsahu komplexního kardiovaskulárního centra Ministerstva zdravotnictví ČR, mezi která se třinecká nemocnice v Podlesí řadí.

Nová zubní ambulance v Novém Jičíně přijala za 4 dny na 5 600 žádostí o registraci

9. října 2023 10:17 | Nový Jičín | Jiří Cileček

Další nově otevřená zubní ambulance si připsala obrovský zájem pacientů. Za první 4 dny hlásili z novojičínské nemocnice 5 592 žádostí o registraci. Tento počet několikanásobně překročil kapacitu zařízení. Vstupní prohlídky komplikuje i fakt, že řada nově registrovaných pacientů navštívila zubaře ve stavu, kdy jejich chrup již vyžaduje zvýšenou péči, a tak není možné provádět registrační prohlídky rychleji. Do ambulance proto nyní nemocnice ke zkušenému lékaři hledá posilu.


Rekonstrukce budovy nádraží Ostrava-Vítkovice začne v květnu

Správa železnic začne tento měsíc s rekonstrukcí nádražní budovy v Ostravě-Vítkovicích. Oprava památkově chráněného objektu vyjde na téměř 275 milionů korun. Ve spolupráci s obvodem Vítkovice navíc projde revitalizací také přednádražní prostor. Hotovo by mělo být do dvou let.

Dobráci z Myslíku pořádali soutěž v požárním útoku, poprvé do boje nasadili i ženský tým

Soutěž v klasickém požárním útoku uspořádali na své trati dobrovolní hasiči z Myslíku.

Den vítězství uctili u Pomníku obětem válek

Den vítězství připomněli představitelé města, legionářů a dalších organizací u Památníku obětem válek na městském hřbitově. Položením květin a zapálením svíček uctili památku padlých i těch, kteří bojovali a přežili.

Oslavy výročí Velké Ostravy jsou v plném proudu, vyvrcholí 15. června

Oslavy sta let Velké Ostravy jsou v plném proudu a nabízejí bohatý program všeho druhu. Nachystány jsou přednášky, výstavy, hudební produkce, taneční workshopy a mnoho dalšího. Významné výročí si Ostrava připomíná ve velkém stylu.

Nájemníci MRA se mohou těšit na přeplatky za služby

Nájemníci v městských bytech už dostali do svých schránek vyúčtování za služby. Přeplatky jsou vyčísleny na necelých 60 milionů korun, což je o dvacet milionů více než v předchozím období.

Střelmistr už připravuje nálože pro odstřel skipové věže Dolu Lazy v Orlové

Několik desítek kilogramů trhaviny a především precizně odvedená práce střelmistra bude nutná o odstřelu těžní věže Dolu Lazy v Orlové. Z bezpečné vzdálenosti ji budou v červenci moci sledovat i lidé. Po odstřelu skipové věže Dolu Dukla v roce 2008 jde teprve o druhou takovou demolici pomocí trhaviny.

Opavu navštívil princ Lorenz Belgický, vnuk Karla I., posledního českého krále a císaře rakouského

Do Opavy zavítala vzácná návštěva. Princ Lorenz Belgický, arcivévoda rakouský d'Este, vnuk Karla I. Habsburského, posledního českého krále a císaře rakouského. V konkatedrále Nanebevzetí Panny Marie se zúčastnil slavnostní instalace relikvie tohoto světce.

Při hokejovém mistrovství se do maléru mohou dostat piloti dronů, kolem arény létat nesmí

Včera 16:50 | Celý MS kraj | Libor Běčák

50 tisíc korun pokuty a tisícovku navrch jako správní poplatek musel zaplatit pilot dronu, který v průběhu Mistrovství světa v ledním hokeji létal se svým strojem kolem sportovní arény v Ostravě-Vítkovicích. V roce 2015 si tam totiž policie nechala s urgentní naléhavostí zřídit bezletový prostor.

Proměna zchátralých koníren v karvinském parku Boženy Němcové by mohla začít ještě letos

Proměna zchátralých koníren v karvinském parku Boženy Němcové by mohla začít ještě letos. Projektová dokumentace je připravena, schváleno je i stavební povolení. Město má v plánu přestavět objekt na kulturně komuniktní centrum a inhalátorium.

Veřejné toalety v Havířově jsou neustálým terčem vandalů

Radnici v Havířově trápí neustálé ničení veřejných toalet. Ať už ve městě, nebo na Šumbarku. Jakmile projdou opravou, vandalové je opět ničí. Náklady jdou do statisíců.

Aktuálně z Karviné: Pozvánka na Otevírání pramenů a fotbalový zápas

Fotbaloví fanoušci jsou zváni na důležitý zápas v nadstavbové části za snížené vstupné. Lázně Darkov zvou širokou veřejnost na tradiční akci Otevírání pramenů.

Karvinská ZŠ Borovského připravila pro školáky ze dvanácti škol soutěž v angličtině

Základní a mateřská škola Borovského uspořádala pro školáky soutěž v angličtině nazvanou Eco games. Děti si zábavnou formou procvičily své znalosti cizího jazyka hned na několika stanovištích. Zároveň na škole proběhl projektový den nazvaný Sport na hranici.

Děti s odkladem školní docházky mohou navštěvovat přípravné třídy, v Karviné jich otevřou několik

Děti, kterým byla z jakéhokoliv důvodu odložena povinná školní docházka, mohou navštěvovat přípravné třídy. Pomáhají dětem odbourat těžkosti, které by jim bránily v hladkém zvládnutí první třídy. A to vzdělávací hravou formou i formou projektového vyučování. Natáčeli jsme v Karviné.

Děti s odkladem mohou využít přípravné třídy, zápisy do nich se blíží

Děti, kterým byla z jakéhokoliv důvodu odložena povinná školní docházka, mohou docházet do přípravných tříd.

Hasiči prošli cvičením při úniku čpavku na havířovském zimním stadionu

Cvičení zásahů při náhlých a nebezpečných situacích je pro hasiče nesmírně důležité. Tentokrát si vyzkoušeli postupy při úniku čpavku na havířovském zimním stadionu.

Vandalové v Havířově se baví neustálým ničením veřejných toalet

Radnici v Havířově trápí neustálé ničení veřejných toalet. Ať už ve městě, nebo na Šumbarku. Jakmile projdou opravou, vandalové je opět ničí. Náklady jdou do statisíců.

Za pacienty nemocnice v Českém Těšíně dorazil Mikuláš, přinesl dárečky i úsměvy
Vydáno 6. prosince 2022 15:54, Český Těšín, Jiří Cileček
V úterý 6. prosince přinesl Mikuláš se svou družinou nadílku pro desítky pacientů do nemocnice v Českém Těšíně. Mikulášskou partu tvořili studenti AGEL Střední zdravotnické školy v Českém Těšíně, kteří pacientům rozdali drobné dárečky a připravili si doprovodný program. Mikulášská návštěva vykouzlila úsměvy na tvářích a zahřála nejedno srdíčko.

zdroj foto: Nemocnice AGEL Český Těšín

Dopolední program byl uzpůsoben na míru pro pacienty oddělení následné péče, oddělení odborné ošetřovatelské péče a pacienty oddělení následné péče s rehabilitací. Studenti v dokonalých kostýmech předávali pacientům drobné dárečky, které připravila nemocnice, zpívali nejen vánoční písně, přednášeli básničky anebo hráli na ukulele. Pokud to situace dovolí, navštěvuje Mikuláš těšínskou nemocnici každý rok. Vánoční atmosféra a pestrý program blahodárně působí na psychiku pacientů, kteří si nemohou užít svátky a adventní čas doma s rodinou. Ačkoliv jsou pacienti dospělí, rádi se vrací do dětských let, aby si připomněli tento kouzelný čas.

Alice Ručková, členka představenstva Nemocnice AGEL Český Těšín: "Hospitalizovaným pacientům každým rokem zpříjemňujeme předvánoční čas. Jsme moc rádi za výbornou spolupráci se studenty AGEL SZŠ, kteří již čtvrtým rokem organizují akci „Mikuláš“. Nápadité masky Mikuláše, čerta a anděla vykouzlí úsměv na tváři nejen pacientům, ale i personálu."

Těšínská nemocnice byla přímo v obložení Mikulášů. Za pacienty se totiž vydali celkem tři týmy studentů. Každý tým tvořil Mikuláš, anděl a čert.

Karin Delongová, zástupkyně ředitele AGEL SZŠ a VOŠ zdravotnické: "Když jsem akci vyhlásila jako dobrovolnou, tak jsem se trochu obávala, že se nikdo nepřihlásí, ale opět mně naši žáci nezklamali a zapojili se aktivně, aby mohli potěšit seniory v nemocnici AGEL v Českém Těšíně. Tentokrát se přihlásilo devět žákyň převážně druhého ročníku a byly ochotné si sehnat kostýmy a připravit krátký program, do kterého zapojily i seniory. Moc si vážím jejich ochoty se zapojit do akce, která má mezigenerační rozměr. Věřím, že se akce velmi líbila jak seniorům, tak vedení nemocnice včetně zdravotnického personálu nemocnice."

Letošní mikulášská nadílka není jedinou akcí, která proběhla mezi školou a těšínskou nemocnicí. Studenti střední školy pravidelně navštěvují pacienty již od roku 2018, kdy škola zahájila svůj provoz. Studenti každoročně připravují velikonoční program, tvoří přáníčka, dárečky a pacienty navštěvují s pomlázkou. Velmi oblíbený je i program Setkávárna organizace ADRA, ve kterém má škola aktuálně 13 dobrovolníků, kteří se účastní setkávání s pacienty u kávy vždy po vyučování. Mezi další aktivity patří také program k příležitosti MDŽ, kdy chlapci přejí nejen zaměstnankyním těšínské nemocnice, ale také pacientkám nebo Den seniorů, který probíhá ve spolupráci s organizací ADRA.

Karin Delongová, zástupkyně ředitele AGEL SZŠ a VOŠ zdravotnické: "Spolupráce mezi námi a nemocnicí je výborná a pravidelná. Stále vymýšlíme nové a nové příležitosti, jak spolupráci rozšířit a zlepšit. Vedení nemocnice je velmi vstřícné a vděčné za jakoukoliv společnou aktivitu, která je prospěšná jak pacientům, tak personálu, ale i našim žákům."

Dobrý ohlas na spolupráci má také Den zdraví, který pořádá pro širokou veřejnost těšínská nemocnice ve spolupráci se žáky oboru praktická sestra a zdravotnické lyceum.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/karvinsko/cesky-tesin/11000034699/za-pacienty-nemocnice-v-ceskem-tesine-dorazil-mikulas-prinesl-darecky-i-usmevy